Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4950
Назва: Досвід запровадження цифрової трансформації в економіки європейських країн
Автори: Решетова, Ганна Ігорівна
Решетов, С. О.
Ключові слова: цифрова трансформація
інноваційна економіка
електронна комерція
індекси цифровізації
цифровий розвиток
диджиталізація
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано досвід проведення цифрової трансформації в країнах Європейського Союзу, зокрема, Німеччині, Франції, Швеції та розглянуто вплив цифрової трансформації на інноваційну діяльність та конкурентоспроможність країн. Результати дослідження можуть бути корисними для урядів та бізнесу, які прагнуть покращити свої економічні показники шляхом впровадження цифрових технологій та інновацій. В сучасному світі, де цифрові технології стають все більш розвиненими, важливість цифрової трансформації в інноваційну економіку зростає з кожним роком. Цифрові технології можуть допомогти підвищити продуктивність, зменшити витрати та забезпечити конкурентну перевагу для підприємств. Україна також відчуває потребу в цифровій трансформації своєї економіки, щоб забезпечити стійкий розвиток та покращення якості життя населення. У статті розглядаються інноваційні ідеї щодо впровадження цифрової трансформації в економіку України, зокрема, приклади успішного впровадження цифрових технологій в інших країнах, які можуть бути використані в Україні. Описано позитивний досвід впровадження цифрової трансформації в країни Західної Європи, який може стати важливим джерелом натхнення для України та зазначені ініціативи та програми, які вже реалізовані в Україні, та їх вплив на економіку та суспільство. В статті розглянуто декілька ключових аспектів та надано рекомендації щодо впровадження цифрової трансформації в інноваційну економіку України.
Опис: Решетова Г. І. Досвід запровадження цифрової трансформації в економіки європейських країн / Г. І. Решетова, С. О. Решетов // Наукові перспективи. – 2023. – № 4(34). – С.305–319.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4950
Розташовується у зібраннях:Решетова Ганна Ігорівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
resh_dosv_2023_4_305.pdf4,17 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.