Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4895
Назва: Процеси транснаціоналізації та регіоналізації в контексті глобального розвитку
Автори: Булатова, Олена Валеріївна
Ключові слова: регіоналізація
транснаціоналізація
глобальна інтеграція
регіональна інтеграція
Дата публікації: 2016
Короткий огляд (реферат): У статті визначено сутність процесів транснаціоналізації та регіоналізації у контексті сучасного розвитку світового господарства. Обґрунтовано, що процеси транснаціоналізації та регіоналізації перетворились в основний структуроформуючий фактор розвитку світового господарства. Доведено, розвиток сучасних інтеграційних процесів у світовому господарстві характеризується двома основними трендами – глобальним та регіональним. У результаті дії глобального і регіонального трендів формується нова полісистемна конфігурація світового економічного простору. Визначено, у системі сучасного світового виробництва значна частина коопераційних зв’язків у виробництві і торгівлі припадає на ТНК, а їх наявність дозволяє виробникам в одному регіоні майже миттєво реагувати на ринкові умови в інших частинах світу. У свою чергу, регіональний напрям розподілу ділової активності ТНК, визначається основними регіонами тріади світової економіки. Розвиток міжнародної економічної інтеграції у практичній площині реалізується в комплексі конкретних форм співробітництва не тільки між країнами, а й регіонами, фірмами тощо. Відповідно, процеси регіоналізації та транснаціоналізації можна віднести до процесів, які мають емпіричний характер, дослідження яких потребує міждисциплінарного підходу.
Опис: Булатова O. В. Процеси транснаціоналізації та регіоналізації в контексті глобального розвитку / O. В. Булатова // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка : зб. наук. праць / гол. ред. К. В. Балабанов. – Маріуполь, 2016. – Вип. 11. – С. 123–129. – (Публ. англ. мовою).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4895
Розташовується у зібраннях:Булатова Олена Валеріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
proc_2016_11_123.pdf571,53 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.