Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4570
Назва: Програми обмінів як засіб реалізації публічної дипломатії
Автори: Трофименко, Микола Валерійович
Ключові слова: публічна дипломатія
академічна мобільність
програма ERASMUS+
програми обміну
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано ефективність програм обмінів та академічної мобільності як засобів публічної дипломатії. Вказано, що обміни дозволяють не втрачати в незліченних глобальних соціальних контактах зв’язки з громадськістю, обмін людьми, ідеями і думками, але діють ефективно лише коли дозволяють учасникам відчути відкритість і чесність взаємодії з приймаючою нацією. Автором наведено приклади найвдаліших програм обмінів між різними країнами світу у різні часи. Особливе місце відводиться програмі ЕРАЗМУС+, яка реалізовується Європейським Союзом, оскільки для України як країни-партнера (Partner Country) відкриті можливості на організацію та участь в проектах з навчальної (академічної) мобільності з країнами-членами (Programme Countries) Програми Еразмус+. Робиться висновок, що обміни приноситимуть тільки кращі результати, якщо будуть співфункціонувати із зовнішньою політикою, виконуючі її завдання, адже така форма публічної дипломатії є надзвичайно ефективною та вартою фінансування задля покращення іміджу держави або групи держав за кордоном.
Опис: Трофименко М.В. Програми обмінів як засіб реалізації публічної дипломатії / М.В. Трофименко // Інтернаціоналізація як фактор конкурентоспроможності сучасного університету: зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф., м. Маріуполь, 25–26 трав. 2017 р. / за заг. ред. К.В. Балабанова; Маріуп. держ. ун-т.– Маріуполь, 2017. – С. 239–242.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4570
Розташовується у зібраннях:Трофименко Микола Валерійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Prog_konf_2017_239.pdf3,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.