Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4190
Назва: Дипломатія як чинник розвитку зовнішньоекономічного співробітництва
Автори: Балабанов, Костянтин Васильович
Трофименко, Микола Валерійович
Ключові слова: економічна дипломатія
публічна дипломатія
громадська дипломатія
Твіпломасі
твіпломати
розумна сила
Дата публікації: 2014
Короткий огляд (реферат): У статті зазначається, що дипломатія радикально трансформується у нас на очах. У відповідь на нові виклики змінюються її структури, методи, організаційні форми тощо. Класична модель дипломатії, що передбачає взаємодію винятково держав, стає лише одним з аспектів сучасної дипломатичної діяльності. У статті проаналізовані фактори, що призвели до відродження терміну «публічна дипломатія». Розглядається еволюція значень, в яких термін «публічна дипломатія» використовувався від початку ХХ століття до сьогодні. Проаналізовано вплив сучасних інформаційних технологій (Інтернет, соціальні мережі тощо), ЗМІ на розвиток дипломатії в цілому. Розглянуто особливості розвитку цифрової дипломаті як частини публічної дипломатії. Звертається увага на те, що публічна дипломатія є яскравим прикладом застосування «м’якої сили» у міжнародних відносинах та на її використання в контексті «розумної сили». Наведено варіанти перекладу англомовного терміну «public diplomacy» на українську мову та запропоновано найбільш коректні варіанти їх використання та вживання. Публічна дипломатія значно впливає на економічні зв’язки між державами, сприяє формуванню позитивного іміджу однієї країни у іншій, привабленню інвесторів, встановленню міцних контактів між бізнесовими колами, робить міждержавні економічні контакти більш прогнозованими, міцними тощо.
Опис: Балабанов К. В. Дипломатія як чинник розвитку зовнішньоекономічного співробітництва / К. В. Балабанов, М. В. Трофименко // Проблеми розвитку зовнішньоекономічних зв’язків і залучення іноземних інвестицій: регіональний аспект : зб. наук. пр. – Донецьк : ДонНУ, 2014. – С. 18–21.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4190
Розташовується у зібраннях:Трофименко Микола Валерійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
dupl_2014_18.pdf346,46 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.