Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4078
Назва: Зрушення регіональної структури світового фінансового ринку
Автори: Булатова, Олена Валеріївна
Марена, Тетяна Василівна
Ключові слова: світовий фінансовий ринок
чистий експорт та імпорт капіталу
міжнародні фінансові центри
фінансово-кредитні інститути
регіональні зрушення
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено просторові зрушення у регіональній структурі світового фінансового ринку, враховуючи функціонально-операційний, інституційний та практичний підходи до тлумачення його сутності. Проаналізовано зміни, що відбуваються у регіональній структурі чистого експорту та чистого імпорту капіталу. Оцінено регіональну композицію глобальних фінансових активів; визначено місце американського, європейського та азійського регіонів на окремих сегментах світового фінансового ринку. Виявлено особливості регіонального розподілу провідних фінансово-кредитних інститутів світу та міжнародних фінансових центрів. Встановлено, що світовий фінансовий ринок продовжує залишатися достатньо концентрованим у регіональному вимірі, що підтверджується даними щодо змін у регіональному розподілі чистого експорту та імпорту капіталу, глобальних фінансових активів, провідних фінансових інститутів та міжнародних фінансових центрів.
Опис: Булатова О. В. Зрушення регіональної структури світового фінансового ринку / О. В. Булатова, Т. В. Марена // Економічний вісник НТУУ «КПІ». – 2019. – № 16. – С. 67–78.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4078
Розташовується у зібраннях:Марена Тетяна Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zrush_2019_16_10.pdf788,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.