Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6174
Назва: Належна мотивація як показник якісного рішення
Автори: Григор’єва, Вікторія Василівна
Ключові слова: правосуддя
рішення суду
правова аргументація
обґрунтування
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню правової природи мотивації рішення суду та вивченню сучасних тенденцій щодо змісту та обсягів мотивування рішення на досягнення завдань судочинства, а саме справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів, юрисдикційно віднесених до відповідного виду судочинства (ст. 2 ЦПКУ, 2 ГПКУ, 2 КАСУ). У роботі досліджується історичне становлення вимоги обґрунтування рішення суду шляхом наведення мотивів та міркувань щодо висновку суду. Зокрема, проаналізовано співвідношення понять «мотив» та «мотивувальна частина» і встановлено, що вони не є тотожними, оскільки «остання є частиною процесуальної форми рішення суду, а мотив є характеристикою його змісту. Важливим складником дослідження є сучасне розуміння мотивації рішення суду за європейськими і національними стандартами та тенденції їх реалізації у правозастосовній діяльності.
Опис: Григор’єва В. В. Належна мотивація як показник якісного рішення / В. В. Григор’єва, О. В. Авдєєв // Юридичний науковий електронний журнал. – 2021. – № 4. – С. 302–305.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6174
Розташовується у зібраннях:Григор’єва Вікторія Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
grig_nal_2021_4_302.pdf4,62 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.