Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6164
Назва: Дисфункції соціальних інститутів за умов окупації
Автори: Зубченко, Олександр Сергійович
Ключові слова: окупація
дисфункція
колабораціонізм
примусова рублевізація
репресивна освіта
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається вплив російської окупації на організацію соціальних взаємодій на тимчасово захоплених територіях Запорізької області. Автор визначає окупацію як тимчасовий стан суспільного життя, що виникає у результаті зайняття супротивником території іншої держави та характеризується масовими дисфункціями у діяльності соціальних інститутів, їхнім перетворенням на засіб терору та поневолення на тлі повної втрати легітимності в очах людей. Основну увагу приділено дослідженню дисфункційних проявів у сферах владних, грошових та освітніх відносин. Доведено, що криза у діяльності інститутів настає через неясність та суперечливість цілей, які нав’язано окупантом, падіння їх престижу та авторитету через включення в інституційні зв’язки сторонніх соціальних практик та випадкових людей.
Опис: Зубченко О. С. Дисфункції соціальних інститутів за умов окупації / О. С. Зубченко // Актуальні проблеми філософії та соціології. – 2022. – № 36. – С. 103–109.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6164
Розташовується у зібраннях:Зубченко Олександр Сергійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zubch_disf_2022_36_103.pdf4,11 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.