Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6136
Назва: Особливості та процес соціалізації як умова конструювання соціальних практик сучасної молоді
Автори: Зоська, Яна Володимирівна
Матюхін, Д. А.
Стадник, Альона Георгіївна
Ключові слова: соціальні практики
молодь
соціальний простір регіону
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Визначено, що умовою конструювання соціальних практик молоді виступає процес соціалізації як включення індивіда в соціальні відносини й інтеграція в соціум на основі засвоєння суспільних цінностей і норм у конкретних соціально-економічних умовах і соціокультурному контексті. В умовах соціальних трансформацій українського суспільства формування й відтворення соціальних практик молоді набуває специфічних рис і особливостей у різних соціально-культурних полях і просторах: по-перше, з одного боку, вони стають більш індивідуалізованими й диференційованими, з іншого – вступають у суперечність із різними ціннісно-нормативними системами; по-друге, аномія як стан нестабільного суспільства ускладнює процес відтворення усталених форм соціальних практик, провокує поширення моделей девіантної поведінки; по-третє, посилення консьюмеризації соціальної поведінки й соціальних практик індивідів, сенс якої полягає у сповідуванні такої ієрархії цінностей, де найвищі позиції посідає споживання; по-четверте, основні ідеї постмодерного суспільства сприяють відтворенню в соціальних практиках таких властивостей, як фрагментарність, невизначеність, плюралістичність і диференційованість структури соціальної дії та взаємодії.
Опис: Зоська Я. В. Особливості та процес соціалізації як умова конструювання соціальних практик сучасної молоді / Я. В. Зоська, Д. А. Матюхін, А. Г. Стадник // Соціальні технології: актуальні проблеми теорії та практики : зб. наук. пр. – 2021. – Вип. 89. – С. 56–68.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6136
Розташовується у зібраннях:Стадник Альона Георгіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zos_osob_2021_89_56.pdf7,18 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.