Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6133
Назва: Соціальні стереотипи і громадська думка: проблеми взаємозв’язку та взаємовпливу
Автори: Полторак, В. А.
Зоська, Яна Володимирівна
Стадник Альона Георгіївна
Ключові слова: процес стереотипізації
соціальні стереотипи
громадська думка
стереотипи
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто важливу проблему, пов’язану із застосуванням стереотипів у процесі функціонування громадської думки в соціальний сфері суспільства. Визначено поняття «стереотип», яке трактується як традиційні, звичні канони думки та поведінки, спосіб реалізації різноманітних дій та думок у певній послідовності. Розглянуто регулюючу, ідеологічну та ідентифікаційну функції соціальних стереотипів. Основний фокус аналізу спрямований на виявлення взаємозв’язку та взаємовпливу між соціальними стереотипами і громадською думкою. Остання виступає як один із важливих механізмів формування соціальних стереотипів, а також середовище, що містить їх використання. Встановлено, що, по-перше, між змістом громадської думки, її функціонуванням та соціальними стереотипами існує зв’язок; по-друге, цей зв’язок насправді не є таким, що «уся» громадська думка повністю складається із стереотипів та без них взагалі не може бути трансльованою; по-третє, позитивні і негативні стереотипи дійсно певним чином впливають на процеси формування, функціонування громадської думки.
Опис: Полторак В. А. Соціальні стереотипи і громадська думка: проблеми взаємозв’язку та взаємовпливу / В. А. Полторак, Я. В. Зоська, А. Г. Стадник // Актуальні проблеми філософії та соціології. – 2020. – Вип. 27. – С. 115–122.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6133
Розташовується у зібраннях:Зоська Яна Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zos_ster_2020_27_115.pdf4,35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.