Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6112
Назва: Муніципальна реформа в умовах воєнного стану України: законодавче регулювання та проблеми реалізації
Автори: Камардіна, Юлія Вікторівна
Демченко, М. О.
Ключові слова: реформа
муніципальна реформа
європейська інтеграція
місцеве самоврядування
децентралізація
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто теоретико-правові підходи щодо визначення проблемних аспектів законодавчого регулювання та практики реалізації муніципальної реформи в Україні в умовах воєнного стану. Звернена увага на те, що навіть в умовах воєнного стану, визначена подальша необхідність у реформуванні місцевого самоврядування як невід’ємної передумови та чиннику виконання стратегічного курсу держави – інтеграції у Європейський Союз. Звертається увага на те, що муніципальна реформа це процес, що включає певний комплекс організаційно-правових заходів, які призводять до суттєвих змін у системі місцевого самоврядування, зумовлених суспільними потребами та засадами формування ефективного місцевого самоврядування за європейськими стандартами (децентралізація та субсидіарність), спрямованих на задоволення інтересів громадян відповідної території в усіх сферах життєдіяльності та узгодження інтересів держави та територіальних громад. Проаналізовано проблеми законодавчого регулювання та практики реалізації муніципальної реформи та наголошено на тому, що у сьогоднішніх непростих умовах критично важливо, продовжувати законотворчу діяльність над вдосконалення розвитку інститутів місцевого самоврядування, пов’язаних перш за все з євроінтеграційними процедурами та комплексом післявоєнної відбудови держави.
Опис: Камардіна Ю. В. Муніципальна реформа в умовах воєнного стану України: законодавче регулювання та проблеми реалізації / Ю. В. Камардіна, М. О. Демченко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2023. – Вип. 26. – С. 47–58.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6112
Розташовується у зібраннях:Камардіна Юлія Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kamar_munic_v_prav_2023_26_47.pdf7,34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.