Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6016
Назва: Соціалізація людей з особливими потребами в суспільстві крізь призму європейських цінностей (на матеріалі творчості О. Сайко «До сивих гір»)
Автори: Шарова, Т.
Бодик, Остап Петрович
Ключові слова: європейські цінності
права людини
інклюзія
художній простір
творчість
свідомість
психологізм
самотність
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Фундаментальною основою європейських цінностей виступають права та свободи кожного індивіда й рівність усіх перед законом. В Україні все частіше почали говорити про соціалізацію людей з особливими потребами в суспільстві, оскільки такі люди мають право на освіту, на користування громадським транспортом, участь у різноманітних конкурсах тощо. Автори зазначають, що бажання соціалізуватись повинно бути не лише у людей, які мають вади, а й у людей, які приймають їх у суспільстві. Для того, щоб показати та переосмислити важкість питання інклюзії в суспільстві, сучасні українські письменники з художньої точки зору підходять до висвітлення актуальних проблем людства. На прикладі творчості Оксани Сайко досліджуються питання адаптації підлітків із вадами в соціумі та їх соціалізація в суспільстві крізь призму європейських цінностей. Акцентується увага на поетикальних аспектах у творі письменниці «До сивих гір». Дослідження спонукає до роздумів щодо прийняття таких людей в соціумі та надання їм максимальної допомоги для повноцінного життя та насолоди від нього.
Опис: Шарова Т. Соціалізація людей з особливими потребами в суспільстві крізь призму європейських цінностей (на матеріалі творчості О. Сайко «До сивих гір») / Т. Шарова, О. Бодик // Актуальнi питання гуманiтарних наук. – 2022. – Вип 56, т. 3. – С. 141–149.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6016
Розташовується у зібраннях:Бодик Остап Петрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bodik_social_2022_56_3_141.pdf8,36 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.