Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5992
Назва: Моделювання інтелектуальних маршрутів перевезення гуманітарних вантажів в умовах воєнного часу
Автори: Помазков, М. В.
Мнацаканян, Марія Сергіївна
Маник, І. C.
Ключові слова: гуманітарний вантаж
геоінформаційні системи
ситуаційна транспортна мережа
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Стаття аналізує найбільшу гуманітарну кризу в Європі після Другої світової війни, що виникла внаслідок розпочатої повномасштабної військової агресії на території України у лютому 2022 року. Підвищення рівня конфлікту призвело до суттєвого збільшення гуманітарної допомоги, проте постачання та розподіл стикаються з труднощами через руйнування транспортної та комунікаційної інфраструктури. Стаття пропонує використання системи ArcGIS для розробки програмного продукту, який у реальному часі буде прокладати оптимальний та безпечний маршрут доставки гуманітарного вантажу, уникати ризиків та зменшувати втручання людського фактору. Наведені рекомендації та методи дозволяють створити інноваційний інструмент для ефективного управління гуманітарною допомогою в умовах військового конфлікту, забезпечуючи безпеку та ефективність доставки на території України. Розробка такого інструменту не лише полегшить постачання гуманітарної допомоги, але й допоможе у запобіганні загрозам для працівників та отримувачів допомоги, сприяючи забезпеченню необхідних ресурсів в умовах надзвичайної ситуації.
Опис: Помазков М. В. Моделювання інтелектуальних маршрутів перевезення гуманітарних вантажів в умовах воєнного часу / М. В. Помазков, М. С. Мнацаканян, І. C. Маник // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. – 2023. – № 41 – С. 46–53.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5992
Розташовується у зібраннях:Мнацаканян Марія Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mnac_model_2023_41_46.pdf593,47 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.