Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5935
Назва: Контингентість – як спосіб буття світу: особливості теологічних інтерпретацій
Автори: Гудима, Ігор Петрович
Ключові слова: Бог
теологія
буття
контингентність
наука
чудо
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Основним завданням цієї статті є дослідження традиційного християнського вчення про засновану Богом онтологічну рівновагу сущого, яке контингентно і не має глибинної першої причини власного існування в самому собі, а також спроб сучасних богословів модернізувати це вчення. Особлива увага автора зосереджена на тих компонентах богословського вчення про «справи Божі», де автори, що пишуть на теми релігії, розглядаючи уявлення про пряму божественну каузальність, неодмінно порушують питання про її пряму мету – підтримання буттєвості миру і запобігання сповзанню світу у прірву небуття. Вибір теоретико-методологічних підходів статті обумовлений самим предметом думки та характером поставлених завдань.
Опис: Гудима І. П. Контингентість – як спосіб буття світу: особливості теологічних інтерпретацій / І. П. Гудима // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філософія, культурологія, соціологія. – 2022. – Вип. 23. – С. 7–15.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5935
Розташовується у зібраннях:Гудима Ігор Петрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gud_kont_v_filos_23.pdf6,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.