Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5672
Назва: Унікальні пам’ятки історії та культури українського Приазов’я у фондах Маріупольського краєзнавчого музею
Автори: Нікольченко, Юзеф Мойсейович
Ключові слова: пам’ятки історії та культуpи Українського Приазов’я
Маріупольський краєзнавчий музей
артефакт
артефактний документ
класифікація
колекція
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Широке використання артефактів у музеєзнавчих студіях в Україні, зокрема в процесі всебічного дослідження історії та культури Українського Приазов’я, робить останні важливим джерелом для науковців і популярними у відвідувачів Маріупольського краєзнавчого музею, що й зумовлює актуальність опрацьованої у статті теми. У нашому випадку мова йде про артефактні документи із фондів Маріупольського краєзнавчого музею, які є унікальними пам’ятками історії та культуpи Українського Приазов’я. Досліджені авторами статті артефактні документи займають серед колекцій Маріупольского краєзнавчого музею важливе місце. Традиційно, вони широко використовуються в історичних і краєзнавчих дослідженнях. Артефактні документи, що зберігаються у фондах Маріупольського краєзнавчого музею – це унікальні пам’ятки історико-культурної спадщини народу України, безцінні об’єкти для науково-дослідної і краєзнавчої роботи у регіоні.
Опис: Нікольченко Ю. М. Унікальні пам’ятки історії та культури українського Приазов’я у фондах Маріупольського краєзнавчого музею /Ю. М. Нікольченко, О. В. Головко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філософія, культурологія, соціологія. – 2020. – Вип. 20. – С. 50–58.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5672
Розташовується у зібраннях:Нікольченко Юзеф Мойсейович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
nikol_unik_v_fil_20.pdf535,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.