Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5666
Назва: Регіональний вимір гендерної політики України (на прикладі Донецької області)
Автори: Гунза, Ю. С.
Лисак, Вікторія Феофанівна
Ключові слова: гендер
гендерна політика
гендерна рівність
гендерна нерівність
рівність прав
регіональний вимір
дискримінація
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано регіональний вимір творення та реалізації гендерної політики в Україні на прикладі Донецькій області. Охарактеризовано науковий доробок українських дослідників з проблематики гендерної політики, та нормативно-правові документи впровадження гендеру в Україні та в Донецькій області. Узагальнено питання про стан гендерних відносин в економічній, соціальній та політичній сферах українського суспільства. Отримані результати наукового дослідження засвідчують стан гендерної політики у всіх сферах життєдіяльності. Оскільки гендерна рівність є основою розвитку суспільства, отримані результати можуть бути використані для подальшого впровадження гендерного підходу у суспільно-політичній і законодавчій сфері.
Опис: Гунза Ю. С. Регіональний вимір гендерної політики України (на прикладі Донецької області) / Ю. С. Гунза, В. Ф. Лисак // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Історія. Політологія. – 2021. – Вип. 31–32. – С. 120–131.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5666
Розташовується у зібраннях:Лисак Вікторія Феофанівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
lis_reg_v_ist_31.pdf581,4 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.