Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5651
Назва: Циклічна складова розвитку світової торгівлі
Автори: Балабанова, Наталя Василівна
Ключові слова: світова торгівля
циклічність світової торгівлі
світовий експорт
географічна структура світового експорту
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджуються циклічні та структурні зміни у світовій торгівлі, які впливають на її розвиток та динаміку. Дослідження динаміки світової торгівлі з 1800 р. з урахуванням її загального тренду до зростання, дозволило визначити певну циклічність її розвитку, що у різний час була викликана змінами у структурі виробничих сил, освоєнням нових технологій, діями та чинниками політичного та воєнного характеру та ін. Визначено, що сучасний стан світової торгівлі характеризується уповільненням темпів її зростання, змінами у структурах та умовах торгової взаємодії країн та зростанням залежності торговельної динаміки від дії чинників та факторів неекономічного характеру.
Опис: Балабанова Н. В. Циклічна складова розвитку світової торгівлі / Н. В. Балабанова // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка. – 2020. – Вип. 20. – С. 62–70.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5651
Розташовується у зібраннях:Балабанова Наталя Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bal_cikl_v_ek_20.pdf519,76 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.