Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5643
Назва: Трансформація процесуального статусу потерпілого у кримінальному провадженні
Автори: Свірський, Борис Михайлович
Ключові слова: потерпілий
процесуальний статус
шкода
відшкодування
кримінальне провадження
кримінальне правопорушення
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): У статті зроблена спроба комплексного дослідження та аналізу змісту трансформації процесуального стану потерпілого у ретроспективному розвитку національного кримінально-процесуального законодавства, а також визначення на підставі дослідження проблем і шляхів їх подолання що стосується насамперед відшкодування заподіяної шкоди потерпілому у разі скоєння відносно його кримінального правопорушення. Підтверджено, що основною підставою вважати особу потерпілою є доведений факт причино-наслідкового зв'язку заподіяної шкоди від кримінального правопорушення. Таким чином шкода – це обов’язковий природній фактор та об’єктивна категорія, що відображає ті зміни, які настали в майновому, фізичному, психічному, моральному стані особи внаслідок вчинення кримінального правопорушення. Доведено, що національне законодавство регулюючи суспільні відносин у різних сферах буття в деяких законодавчих актах визначила правові підстави звернення до суду в частині відшкодування заподіяної насамперед моральної (немайнової) шкоди.
Опис: Свірський Б. М. Трансформація процесуального статусу потерпілого у кримінальному провадженні / Б. М. Свірський // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2022. – Вип. 23–24. – С. 33–43.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5643
Розташовується у зібраннях:Свірський Борис Михайлович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
svir_tran_visn_23.pdf346,17 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.