Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5633
Назва: Принцип верховенства права як концептуалізація правового об’єктивізму та його заперечення
Автори: Черних, Євген Миколайович
Ключові слова: верховенство права
правозастосування
понятійна юриспруденція
позитивне право
школа вільного права
європейське праворозуміння
динамічне праворозуміння
темпоральна теорія права
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): В статті висвітлюється проблема об’єктивації права, що виникає в контексті найбільш поширеної формально орієнтованої версії принципу верховенства права, яка наголошує на ідеї правління об’єктивного закону, а не суб’єктивної волі тих, хто його інтерпретує та застосовує. Принцип верховенства права встановлює занадто категоричні вимоги щодо неухильного від закону правозастосування. Ідеал правового об’єктивізму, який закладений в принципі верховенства права як правління закону, а не людини, в цілому відповідає пануючим уявленням про належний механізм реалізації права, проте допускає винятки, коли йдеться про конструювання або добудову правового смислу з боку правозастовця, які вимагають надзвичайно обережного ставлення.
Опис: Черних Є. М. Принцип верховенства права як концептуалізація правового об’єктивізму та його заперечення / Є. М. Черних // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2021. – Вип. 21. – С. 70–78.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5633
Розташовується у зібраннях:Черних Євген Миколайович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
chern_prin_visn_2021_21_70.pdf512,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.