Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5629
Назва: Впровадження екологічних судів в Україні: зарубіжний досвід
Автори: Тихомирова, Галина Євгенівна
Темирова-Хмикіна, В. І.
В’юшкова, Є. С.
Ключові слова: екологічне правосуддя
екологічній суд
судова система
земельний суд
судова спеціалізація
юрисдикція екологічних судів
Дата публікації: 2020
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено проблемі відсутності екологічних судів в Україні. Встановлено, що у сучасний період широко визнаним є положення про існування трьох моделей екологічних судів. Проаналізовано існуючі моделі екологічних судів на прикладі зарубіжних країн. Окреслено переваги та недоліки відповідних моделей, а також звернено увагу на необхідність застосування корисного зарубіжного досвіду для створення цього інституту. Визначено компетенцію та юрисдикцію екологічних судів та наголошено на важливості введення окремої категорії справ, а саме екологічних справ. Охарактеризовано практичне значення екологічного суду та його позитивні здобутки на прикладі зарубіжних країн.
Опис: Тихомирова Г. Є. Впровадження екологічних судів в Україні: зарубіжний досвід / Г. Є. Тихомирова В. І. Темирова-Хмикіна, Є. С. В’юшкова // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2020. – Вип. 20. – С. 40–48.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5629
Розташовується у зібраннях:Тихомирова Галина Євгенівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tihom_vpov_visn_2020_20_40.pdf356,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.