Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/529
Назва: Структура публічної дипломатії США
Автори: Балабанов, Костянтин Васильович
Трофименко, Микола Валерійович
Ключові слова: публічна дипломатія
структура
Державний департамент
заступник державного секретаря з публічної дипломатії
Дата публікації: 2014
Короткий огляд (реферат): У статті аналізується структура та особливості діяльності дипломатичної служби США, яка є однією з найбільш професійних, сучасних, ефективних та забезпечує глобальне лідерство США у світі. У роботі визначається термін публічної дипломатії. Основними зовнішньополітичними завданнями, які стоять перед публічною дипломатією США є поліпшення іміджу країни серед найбільш активної та впливової частини зарубіжного суспільства; вплив на еліту зарубіжних країн, в першу чергу на ту її частину, яка приймає рішення; створення сприятливого економічного та інвестиційного клімату для США в зарубіжних країнах. У сучасній публічній дипломатії США активно практикуються і такі елементи, як аналіз громадської думки або якості поширюваної інформації про самих США (listening), а також проведення короткострокових політичних кампаній, спрямованих на просування конкретної політичної ідеї, дії тощо (advocacy). Аналізуються особливості нової публічної дипломатії, що передбачає вплив на міжнародну ситуацію та зарубіжну аудиторію за допомогою нових технологій (блоги, спеціальні сайти: Facebook, Twitter, УоuТubе, SMS-розсилка), які просуваються в зарубіжних країнах. У статті підкреслюється важливість посади заступника державного секретаря США з публічної дипломатії, який курує бюро у справах освіти та культури, зв’язків з громадськістю та міжнародних інформаційних програм, Центр стратегічних контртерористичних комунікацій, а також бере участь у розробці зовнішньої політики.
Опис: Балабанов К. В. Структура публічної дипломатії США / К. Балабанов, М. Трофименко // Україна Дипломатична = Diplomatic Ukraine : наук. щорічник щорічник. – Київ, 2014. – Вип. 15. – С. 709–719.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://91.250.23.215:8080/jspui/handle/123456789/529
Розташовується у зібраннях:Трофименко Микола Валерійович
Балабанов Костянтин Васильович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
struktura_pd.pdf324,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.