Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4966
Назва: Модель ефективності фізкультурно-оздоровчих занять фітнесом із жінками першого періоду зрілого віку
Автори: Мірошніченко, Вячеслав Миколайович
Паришкура, Ю. В.
Брезденюк, О. Ю.
Редько, С. Ю.
Головкіна, В. В.
Ключові слова: фізкультурно-оздоровчі заняття
фітнес
фізичне виховання
соматотип
фізична підготовленість
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Використання методу моделювання у системі фізичного виховання різних груп населення є резервом для підвищення ефективності фізкультурно-оздоровчих занять. Встановлено, що під впливом занять за програмою фітнесу, яка орієнтована на різносторонню фізичну підготовку, відбулося зростання показників функціональної та фізичної підготовленості. Функціональні показники серцево-судинної системи та показники фізичного розвитку не зазнали вірогідних змін. Заняття за програмою фітнесу, яка орієнтована на різносторонню фізичну підготовку сприяють удосконаленню анаеробної алактатної та лактатної системи енергозабезпечення м’язової діяльності. При цьому відбувається зростання різних форм силових та швидкісних здібностей, спритності та гнучкості. Жінки різних соматотипів мають різні адаптаційні реакції до занять фітнесом. Модель ефективності узагальнює інформацію про особливості впливу занять фітнесом на фізичний розвиток, фізичну та функціональну підготовленість жінок першого періоду зрілого віку та демонструє особливості адаптаційних реакцій осіб різних морфологічних типів.
Опис: Мірошніченко В. М. Модель ефективності фізкультурно-оздоровчих занять фітнесом із жінками першого періоду зрілого віку / В. М. Мірошніченко, Ю. В. Паришкура, О. Ю. Брезденюк, С. Ю. Редько, В. В. Головкіна // Науковий часопис Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова. Серія 15. Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). – 2023. – Вип. 8(168). – С. 98–102.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4966
Розташовується у зібраннях:Мірошніченко Вячеслав Миколайович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mirosh_mod_2023_8_98.pdf1,63 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.