Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4901
Назва: Розвиток ринку відновлюваної енергетики в контексті глобалізаційних викликів та обмежень
Автори: Шаульська, Лариса Володимирівна
Тарасенко, Л.
Ключові слова: відновлювана енергетика
джерела відновлюваної енергії
глобалізація
стійкий розвиток
ринок
собівартість
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано особливості розвитку ринку відновлюваної енергетики в контексті дії викликів та обмежень глобалізації. Розглянуто динаміку розвитку ринку відновлюваної енергетики в останні роки, проаналізовано ключові аспекти, що визначають поширення різних джерел енергії в національному та світовому масштабі. Проаналізовано ефективність генерації енергії з відновлюваних джерел у регіонах світу, а також чинники, що визначають позицію окремих країн у світовому рейтингу відновлюваної енергетики. Визначено залежність обсягів річної генерації електроенергії з відновлюваних джерел енергії залежно від приведеної вартості генерації енергії з відповідного типу. Доведено, що одним з визначальних чинників розвитку сфери відновлюваної енергетики залишається собівартість її виробництва поряд із іншими значимими змінними.
Опис: Шаульська Л. В. Розвиток ринку відновлюваної енергетики в контексті глобалізаційних викликів та обмежень / Л. В. Шаульська, Л. Тарасенко // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. – 2023. – № 4 (320). – C. 311–317.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4901
Розташовується у зібраннях:Шаульська Лариса Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
shau_dev_2023_4_311.pdf5,26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.