Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4886
Назва: Ефективні комунікації Університети – Громади для сталого розвитку суспільства
Автори: Нестерова, М. О.
Стойка, Андрій Васильович
Ключові слова: комунікація
громада
публічне управління
соціальна згуртованість
сталий розвиток
суспільство
університет
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті актуалізується питання посилення ролі університетів в суспільному розвитку задля побудови інноваційної економіки та створення ефективної системи публічного управління. Комунікація розглядається як ключовий інструмент у формуванні позитивного іміджу університету серед широкої громади. Авторами робиться спроба комплексного погляду на залучення в публічну сферу технологій ефективного менеджменту та ефективних комунікацій. Адже, сучасний етап публічного управління в Україні характеризується появою нових інституцій, які прямо або опосередковано набувають певний набір функцій, які в силу різних об’єктивних та суб’єктивних обставин не можуть ефективно виконувати органи державної влади. Такими інституціями, в першу чергу, виступають громадські організації: галузеві об’єднання, політичні партії, великі бізнес об’єднання, професійні об’єднання, спілки тощо. Зазначено, що соціальна згуртованість має стати запорукою сталого розвитку суспільства, зокрема його соціальної стабільності, толерантних відносин між владою і громадянами в умовах війни, економічної кризи, масштабних організаційних, структурних та фінансово-економічних перетворень. В цьому контексті інвестування уваги, досліджень, зусиль у соціальну згуртованість, інвестування у стабільність суспільного розвитку набувають першочергового значення. Автори наголошують на необхідності впровадження кращих практик, стратегічного планування, системного підходу та задіяння інноваційних методів з метою аналізу та налагодження ефективної комунікації університети-громади для сталого розвитку суспільства.
Опис: Нестерова М. O. Ефективні комунікації Університети – Громади для сталого розвитку суспільства / М. Нестерова, А. В. Стойка // Актуальні питання у сучасній науці. – 2023. – № 9(15). – С. 217–230.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4886
Розташовується у зібраннях:Стойка Андрій Васильович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stoy_effek_2023_9_217.pdf10,46 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.