Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4885
Назва: Підготовка фахівців для реалізації соціальної політики держави в умовах післявоєнного відновлення
Автори: Марова, С. Ф.
Никифоренко, Н. О.
Стойка, Андрій Васильович
Ключові слова: управлінці
менеджери
стейкголдери
освітні компоненти
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті показана необхідність підготовка управлінців та менеджерів для реалізації соціальної полі-тики держави в умовах післявоєнного відновлення. Показано, що результатом повномасштабного вторгнення РФ на територію України стала зміна умов розвитку держави, що вимагає перегляду напрямів підготовки фахівців, при чому їх професійні компетенції для післявоєнного відновлення країни мають формуватися з урахуванням вимог та можливостей держави, галузей, регіонів. Обґрунтовано, що найбільш затребуваними напрямами підготовки в даних умовах є працівники охорони здоров’я, освіти, будівництва та фахівці в галузі публічного управління, адміністрування та менеджменту, здатні організувати роботу зазначених галузей. Для розробки ефективних програм підготовки управлінців/менеджерів були проведені консультації зі стейкголдерами. Означені питання для обговорення. Окрема увага приділена такій освітній компоненті, як проєктний менеджмент. Показано, що зараз в країні бракує фахівців даного напряму, тому вивчення проєктного менеджменту є доцільним і актуальним. Автори вважають, що продовженням даної роботи буде спілкування з випускниками після набуття ними досвіду роботи за обраними напрямами й врахування їх побажань: посилення окремих складових, зменшення чи збільшення акцентів на певних освітніх компонентах.
Опис: Марова С. Ф. Підготовка фахівців для реалізації соціальної політики держави в умовах післявоєнного відновлення / С. Ф. Марова, Н. О. Никифоренко, А. В. Стойка // Центральноукраїнський вісник права та публічного управління. – 2023. – № 2. – С. 28–34.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4885
Розташовується у зібраннях:Стойка Андрій Васильович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
stoy_pidg_2023_2_28.pdf2,02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.