Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4874
Назва: Диспозиція економіки знань в системі глобальних науково-технологічних трансформацій
Автори: Подунай, Валерія Валеріївна
Ключові слова: науково-технологічних трансформаціі
економіка знань
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено визначенню та обґрунтуванню диспозиції економіки знань в системі глобальних науково-технологічних трансформацій. В роботі розглянуто еволюцію поглядів вчених на поняття «знання» та «економіка знань». Визначено роль інформації та знання в якості ресурсу в постіндустріальній економіці. Наведено характерні ознаки нового суспільства, заснованого на знаннях, основними з яких є інтенсивне використання знань для виробничої діяльності. Зроблено висновок, що науково-технологічні трансформації служать вихідним пунктом формування та розгортання технологічних циклів різної тривалості та нерозривно взаємопов'язані з економічними циклами, утворюють єдину систему прогресу суспільства, його руху від ступеня до ступеня. На основі виконаного аналізу автором визначено диспозицію економіки знань в системі глобальних науково-технологічних трансформацій та запропоновано візуалізацію наданої диспозиції.
Опис: Подунай В. В. Диспозиція економіки знань в системі глобальних науково-технологічних трансформацій / В. В. Подунай // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка. – 2022. – Вип. 24. – С. 61–67.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4874
Розташовується у зібраннях:Подунай Валерія Валеріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pod_disp_2022_24_61.pdf4 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.