Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4873
Назва: Цифрова економіка: модернізація ринку праці України
Автори: Ланська, Світлана Петрівна
Ключові слова: цифрова економіка
цифровізація
цифрові технології
модернізація, ринок праці
зайнятість
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено визначенню сучасних характеристик ринку праці України, які набули поширення в умовах розвитку цифровізації економіки. Проаналізовано підходи до визначення змісту категорії «цифрова економіка» у науковій літературі, запропоновано авторське трактування цього поняття. Зроблено висновок про обумовленість трансформаційних змін на ринку праці впливом цифрової економіки. Розглянуто основні глобальні тенденції на ринку праці, спричинені стрімким розвитком цифрової економіки. Обґрунтовано, що для України вкрай важливо враховувати двовекторний вплив цифровізації на ринок праці, а також провідні глобальні макротренди в економіці щодо розширення можливостей працівників. Наголошено на досягненнях Міністерства цифрової трансформації України щодо підвищення цифрової грамотності та розвитку цифрових навичок громадян (зокрема тих сервісів, що стосуються регулювання відносин на ринку праці). Зроблено висновок, що Україна має вже сьогодні формувати науковообґрунтований план розвитку національного ринку праці з урахуванням впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, що матиме велике значення під час відновлення економіки держави у майбутньому.
Опис: Ланська С. П. Цифрова економіка: модернізація ринку праці України / С. П. Ланська // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка. – 2022. – Вип. 24. – С. 50–60.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4873
Розташовується у зібраннях:Ланська Світлана Петрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
lan_cifr_2022_24_50.pdf7,52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.