Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4869
Назва: Інноваційні форми зайнятості в умовах цифровізації ринку праці
Автори: Тахтарова, Клавдія Анатоліївна
Ланська, Світлана Петрівна
Ключові слова: ринок праці
зайнятість
форми зайнятості
інновації
цифровізація
цифрові технології
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено систематизації та визначенню характерних відмінностей інноваційних форм зайнятості населення, які набули поширення в умовах цифровізації ринку праці. Зроблено висновок про неоднозначність впливу цифровізації на суспільство та економіку. Встановлено, що в сучасних економічних умовах цифровізація ринку праці є частиною загального процесу цифровізації економіки, не виокремленим як окремий напрям. Досліджено зростання рівня безробіття як головного ризику цифрової трансформації економіки. Акцентовано увагу, що в Україні на державному рівні здійснюються розбудова цифрової економіки, що має позитивні наслідки для ринку праці, зокрема, розвитку інноваційної зайнятості. Виокремлено перешкоди для розвитку інноваційної зайнятості в Україні, а також основні передумови для поширення інноваційних форм зайнятості у державі.
Опис: Тахтарова К. А. Інноваційні форми зайнятості в умовах цифровізації ринку праці / К. А. Тахтарова, С. П. Ланська // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка. – 2021. – Вип. 22. – С. 35–42.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4869
Розташовується у зібраннях:Ланська Світлана Петрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tah_lan_inn_2021_22_35.pdf5,42 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.