Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4861
Назва: Особистісна складова соціальної безпеки внутрішньо переміщених осіб в умовах російської військової агресії
Автори: Іванець, Тетяна Мирославівна
Ключові слова: соціальна безпека
ВПО
потреби ВПО
інтеграція ВПО
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу особистісної складової соціальної безпеки внутрішньо переміщених осіб в умовах російської військової агресії. Розглянуто підходи до розуміння соціальної безпеки у правовому полі України (на основі аналізу Конституції, Закону про національну безпеку України, Стратегії національної безпеки України). Виокремлено основні соціальні інтереси особи відповідно до Стратегії національної безпеки. Визначено, яким чином відбулося зміщення акцентів у структурі загроз соціальній безпеці особистості в умовах початку повномасштабної російської агресії. Вивчено основні кроки, які здійснює держава для задоволення потреб та забезпечення соціальної безпеки ВПО (у тому числі в рамках співпраці з міжнародними партнерами), оцінено ефективність цих кроків. Вивчено особливості процесу інтеграції ВПО у приймаючі громади (готовність до інтеграції різних вікових груп; чинники, які являються потенційно конфліктними та перешкоджають вдалій інтеграції; загрози, пов’язані з інтеграцією ВПО, як для приймаючих громад, так і для тимчасово окупованих територій, з яких походять ВПО), визначено основні проблеми інтеграції ВПО та можливі шляхи їх вирішення. Проаналізовано кейс Гуманітарного штабу МДУ як центру інтеграції та відновлення маріупольської громади.
Опис: Іванець Т. М. Особистісна складова соціальної безпеки внутрішньо переміщених осіб в умовах російської військової агресії / Т. М. Іванець // Соціальні технології: актуальні проблеми теорії та практики. – 2023. – Вип.98. – Р. 17–25.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4861
Розташовується у зібраннях:Іванець Тетяна Мирославівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ivan_osob_2023_98_17.pdf4,84 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.