Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4839
Назва: Практика притягнення до кримінальної відповідальності за насильницьке зникнення
Автори: Політова, Анна Сергіївна
Ключові слова: насильницьке зникнення
кримінальна відповідальність
зарубіжне кримінальне законодавство
незаконне позбавлення волі
статистична інформація
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена актуальній проблемі – практиці притягнення до кримінальної відповідальності за насильницьке зникнення. Метою статті є визначення особливостей кримінальної відповідальності за насильницьке зникнення та розробка шляхів підвищення ефективності боротьби з цим явищем. Автором відмічено, що насильницьке зникнення є серйозним порушенням прав людини та міжнародного права. Міжнародне право визнає його злочином проти людяності, і ті, хто причетні до таких дій, можуть бути притягнуті до відповідальності перед міжнародними судами та трибуналами. Аналіз існуючих у національному законодавстві та міжнародному праві визначень «насильницького зникнення» дозволило виділити спільні ознаки: по-перше, арешт, затримання або викрадення осіб (позбавлення волі в будь-якій іншій формі); по-друге, вчинення цих діянь представником влади (державою чи політичною організацією або з їхнього дозволу); по-третє, приховування даних про долю чи місцезнаходження зниклої особи, унаслідок чого цю особу залишено без захисту закону.
Опис: Політова А. С. Практика притягнення до кримінальної відповідальності за насильницьке зникнення / А. С. Політова // Актуальні питання у сучасній науці. - 2023. – № 8(14). – С.596–606.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4839
Розташовується у зібраннях:Політова Анна Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pol_prak_2023_8_596.pdf3,13 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.