Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4589
Назва: Grassroots як непрямий метод лобіювання політичних рішень
Автори: Трофименко, Анастасія Вікторівна
Трофименко, Микола Валерійович
Ключові слова: astroturfing
grassroots
групи інтересів
лобіювання
низові ініціативи
політична комунікація
політичне рішення
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті представлено аналіз grassroots як методу здійснення лобістського впливу шляхом мобілізації громадськості навколо політичного питання, визначено його зміст та сутність, переваги та ризики, які він несе для політичної системи. Автор визначив основні інструменти grassroots, продемонструвавши на прикладах особливості їх ефективного застосування, підкреслив ключову роль засобів масової комунікації, у тому числі соціальних мереж, в організації grassroots-лобіювання для розширення охоплення аудиторії та мобілізації громадської підтримки. Встановлено значення astroturfing-лобіювання як імітації grassroots, створення штучної громадської підтримки політичних рішень та подій, яке загрожує демократичності та прозорості політичного процесу.
Опис: Трофименко А.В. Grassroots як непрямий метод лобіювання політичних рішень / А.В. Трофименко, М. В. Трофименко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія: Історія. Політологія. – 2023. – Вип. 35–36. – С. 130–140.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4589
Розташовується у зібраннях:Трофименко Микола Валерійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
grass_2023_35-36_130.pdf322,99 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.