Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4586
Назва: Університети України в умовах повномасштабної військової агресії росії: загрози, виклики та нові перспективи
Автори: Трофименко, Микола Валерійович
Ключові слова: російсько-українська війна
національна система освіти
університети
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Визначено та проаналізовано вплив повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України на умови функціонування національної системи освіти, охарактеризовано загрози подальшого розвитку освітньої галузі, зокрема вищої школи, що пов’язані із втратою людського капіталу, руйнуванням освітньої та наукової інфраструктури. Обґрунтовано умови стабілізації діяльності університету в умовах тимчасового переміщення. Визначено та надано характеристику базових складових аудиту наявних ресурсів функціонування університетів в умовах переміщення (аудит кадрів і контингенту здобувачів вищої освіти, НПП та співробітників, управлінський аудит, комунікаційний аудит (зовнішній і внутрішній), аудит партнерства та аудит матеріально-технічної бази університету). На прикладі кейсу Маріупольського державного університету (МДУ) запропоновано базові складові стратегічного розвитку в умовах тимчасового переміщення від стратегії стабілізації до стратегії прориву.
Опис: Трофименко М.В. Університети України в умовах повномасштабної військової агресії Росії: загрози, виклики та нові перспективи / М.В. Трофименко // Університети і лідерство. – 2022. – № 14. – С. 5–19.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4586
Розташовується у зібраннях:Трофименко Микола Валерійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
univ_2022_14_5.pdf482,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.