Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4151
Назва: Публічна дипломатія країн Центральної та Східної Європи
Автори: Трофименко, Микола Валерійович
Ключові слова: публічна дипломатія
Центральна та Східна Європа
Вишеградська група
берлінська стіна
холодна війна
ідентичність
позиціювання
брендинг
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): У роботі автор проаналізував особливості розвитку публічної дипломатії в регіоні Центральної та Східної Європи, який довгий час перебував під впливом Радянського Союзу. Після падіння берлінської стіни 29 країн регіону, які утворились з 8 комуністичних країн обійнялись питанням позиціювання себе як демократичні, політично стабільні країни з багатообіцяючими ринковими економіками, що дуже активно розвиваються. Встановлено, що країни Центральної та Східної Європи, після краху берлінської стіни та Радянського Союзу, основною метою своєї публічної дипломатії поставили позбавлення асоціацій з комуністичним минулим та активну інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО; для узгодження своїх позицій в рамках ЄС, НАТО й інших міжнародних організацій вони створюють дуже ефективні регіональні платформи та об’єднання, такі як Вишеградська група тощо; в країнах регіону відбулись процеси інституціоналізації публічної дипломатії, були створені відділи, департаменти в рамках міністерств, відомств тощо; країни регіону активно розвивають національні бренди, залучаючи туристів до своїх країн, іноземні інвестиції, популяризуючи свою культуру, історію, мову тощо; країни регіону використовуючи досвід західних країн створюють свої національні інститути, центри з метою популяризації мови, історії, культури своїх країн.
Опис: Трофименко М. В. Публічна дипломатія країн Центральної та Східної Європи / М. В. Трофименко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Історія. Політологія. – 2017. – Вип. 19. – С. 257–265.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4151
Розташовується у зібраннях:Трофименко Микола Валерійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
publ_2017_19_257.pdf373,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.