Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4094
Назва: Конкурентоспроможність регіонального фінансового ринку ЄС у посткризових умовах
Автори: Марена, Тетяна Василівна
Ключові слова: конкурентоспроможність фінансового ринку
трансграничні потоки капіталу
фінансові активи
фінансова глибина
глобальні фінансові центри
Дата публікації: 2013
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено місце Європейського Союзу у трансграничному русі капіталу та світових фінансових активах. Оцінено рівень фінансової глибини європейської економіки та посткризові зміни масштабів капіталізації ринку акцій, боргових паперів і банківських активів регіону. Наведено рейтингові оцінки конкурентоспроможності фінансових ринків як складової індексу глобальної конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму у розрізі країн ЄС-15 та країн розширення. Визначено середній індекс розвитку фінансового сектору регіону та виявлено характер впливу розширення ЄС на конкурентоспроможність регіонального фінансового ринку. Здійснено порівняння позицій найбільших фінансових ринків Євросоюзу у рейтингу глобальних фінансових центрів у докризовий та посткризовий періоди. Визначено джерела погіршення конкурентних позицій фінансового ринку ЄС у світовій фінансовій системі та чинники, що сприятимуть розвитку конкурентоспроможності регіонального фінансового ринку.
Опис: Марена Т.В. Конкурентоспроможність регіонального фінансового ринку ЄС у посткризових умовах / Т.В. Марена // Вісник Донецького національного університету. Серія В, Економіка і право. – 2013. – № 2. – С. 135–139.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4094
Розташовується у зібраннях:Марена Тетяна Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
konk_2013_ 2_135.pdf340,24 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.