Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4080
Назва: Міжнародні фінансові центри та глобальні (світові) міста: сутнісний взаємозв’язок та співвідношення категорій
Автори: Марена, Тетяна Василівна
Ключові слова: мегаполіс
глобальне місто
міжнародний фінансовий центр
фінансовий капітал
фінансові послуги
транскордонні фінансові потоки
Дата публікації: 2019
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено оцінці сутнісного співвідношення понять мегаполісу, світового міста, глобального міста та міжнародного фінансового центру і обґрунтуванню на цій основі діалектичного взаємозв’язку між зазначеними економічними категоріями. Встановлено, що теоретичні дослідження міжнародних фінансових центрів тісно пов’язані з вивченням різних категорій міст світового значення. Досліджено наукові підходи до визначення змісту і головних ознак категорії «міжнародний фінансовий центр» та трактування понять, якими позначаються важливі для світової економіки міста («мегаполіс», «світове місто», «глобальне місто»). Доведено, що міжнародний фінансовий центр не обов’язково має формуватися на базі мегаполісу, для якого мають значення розмір території та чисельність населення, або світового міста, для якого важливим є вдале географічне розташування.
Опис: Марена Т.В. Міжнародні фінансові центри та глобальні (світові) міста: сутнісний взаємозв’язок та співвідношення категорій / Т.В.Марена // Вісник Маріупольського державного університету. Серія: Економіка. – 2019. – Вип. 17. – С. 48–55.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4080
Розташовується у зібраннях:Марена Тетяна Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mijn_2019_17_48.pdf584,88 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.