Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4071
Назва: Модель контролю та оцінки ризику зовнішньоекономічної безпеки національних економік в умовах світових криз
Автори: Шабельник, Т.В.
Марена, Тетяна Василівна
Ключові слова: національна економіка
ризик зовнішньоекономічної безпеки
індикатори зовнішньоекономічної безпеки
світові кризи
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Метою роботи є формування моделі контролю та оцінки ризику зовнішньоекономічної безпеки (ЗЕБ) національних економік в умовах світових криз. Її реалізація дасть змогу вчасно враховувати ймовірні майбутні загрози ЗЕБ і запроваджувати ефективні механізми їх гасіння або зниження в теперішньому часі для формування оптимальної траєкторії розвитку зовнішньоекономічних відносин. У роботі обґрунтовано, що як прогнозні значення індикаторів ЗЕБ для формування моделі контролю та оцінки ризику ЗЕБ національних економік доцільно включити такі показники: рівень відкритості економіки; коефіцієнт покриття експортом імпорту; темпи зростання експорту та імпорту; частка імпорту у внутрішньому споживанні країни; рівень безробіття.
Опис: Шабельник Т.В. Модель контролю та оцінки ризику зовнішньоекономічної безпеки національних економік в умовах світових криз / Т.В. Шабельник, Т.В. Марена, М.М. Шабельник // Бізнесінформ. – 2023. – № 1. – С.40–47.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mdu.in.ua/jspui/handle/123456789/4071
Розташовується у зібраннях:Марена Тетяна Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mod_2023_1_40.pdf837,96 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.