Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6207
Назва: Національні меншини в політичному і правовому дискурсі ООН
Автори: Трофименко, Анастасія Вікторівна
Ключові слова: національні меншини
міжнародне право
ООН
Рамкова конвенція про захист прав національних меншин
Європейський Союз
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті зосереджується увага на діяльності окремих робочих органів ООН з проблем національних меншин – авторка спиняється на роботі як індивідуальних органів (окремі експерти), так і колективних (робочі групи та комісії). Окрім того, вказано на важливу роль Універсального періодичного огляду як механізму, що слугує узагальненню відомостей про дотримання прав меншин у всіх країнах-членах ООН. Одним з найбільш важливих інструментів захисту національних меншин названо Рамкову конвенцію, яка містить преамбулу та 32 статті. У дослідженні відзначено, що саме ця конвенція є першим обов’язковим для виконання багатостороннім правовим актом, що слугує справі захисту прав і свобод національних громад у всьому світі.
Опис: Трофименко А. В. Національні меншини в політичному і правовому дискурсі ООН / А. В.Трофименко // Регіональні студії. – 2023. – № 34. – С. 208–211.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6207
Розташовується у зібраннях:Трофименко Анастасія Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
trof_a_nac_2023_34_208.pdf3,66 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.