Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6109
Назва: Євроскептицизм у партійній системі Великої Британії
Автори: Грідіна, Ірина Миколаївна
Пашина, Наталія Полікарпівна
Іванець, Тетяна Мирославівна
Ключові слова: євроскептицизм
політичні партії
партійні системи
європейська інтеграція
європейська дезінтеграція
Brexit
популізм
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): У статті характеризуються причинно-наслідкові зв’язки між поширенням ідей євроскептицизму і трансформацією партійної системи Великої Британії, що встановлюються на підставі політологічного аналізу програмних документів парламентських та інших політичних партій. Зазначається, що низка британських політичних партій побудували свою ідеологію на ключовій тезі необхідності виходу країни з Європейського Союзу. Наголошується, що кризові соціальні, економічні міграційні явища в Європейському Союзі створили сприятливі передумови для сприйняття євроскептичних гасел значною частиною суспільства. Зазначається, що у Великій Британії, останнім часом, особливого успіху отримали такі партії, як ReformUK, Brexit, UKIP. Що стосується, саме партії Brexit, то вона була створена саме з метою підтримки кампанії щодо виходу країни з ЄС і припинила своє існування після завершення цього процесу, що ще раз характеризує тенденцію у партійній системі Великої Британії, щодо створення та діяльності партій відносно конкретного політичного виклику, а не дотримання не загальнопартійної доктрини, як це складалося історично.
Опис: Грідіна І. М. Євроскептицизм у партійній системі Великої Британії / І. М. Грідіна, Н. П. Пашина, Т. М. Іванець // Регіональні студії. – 2022. – № 30. – C. 206–211.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6109
Розташовується у зібраннях:Іванець Тетяна Мирославівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
grid_pash_ivan_evro_2022_30_206.pdf4,71 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.