Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6097
Назва: Оргнабір як метод поповнення робочої сили до промислових підприємств Донбасу у повоєнний час
Автори: Шипік, Наталя Феофанівна
Ключові слова: оргнабір
робоча сила
промислові підприємства
організовані трудові міграції
Дата публікації: 2014
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто характер та особливості здійснення організованого набору робочої сили до промислових підприємств Донбасу у післявоєнні роки. Офіційне завершення війни формально поклало край юридично оформленій практиці трудових мобілізацій як методу комплектування робітничих кадрів. Стало підґрунтям для переходу до системи оргнабору через добровільне укладання індивідуальних договорів з підприємствами, відомої ще з довоєнних часів. У 40-ві рр. ХХ ст. оргнабір працював лише на поповнення робочої сили регіону. На початку 50-х рр., в умовах поступового насичення робочими кадрами промислових об’єктів, були створені Сталінська та Ворошиловградська обласні вербувальні контори, які стали виконувати завдання з оргнабору для підприємств Уралу та Далекого Сходу. Певні сподівання у їх реалізації покладались на категорію амністованих. Тоді ж намітився відхід від трудового законодавства воєнного часу.
Опис: Шипік Н. Ф. Оргнабір як метод поповнення робочої сили до промислових підприємств Донбасу у повоєнний час / Н. Ф. Шипік // Грані : наук.-теоретич. альманах. – 2014. – № 12(116). – С. 130–135.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6097
Розташовується у зібраннях:Шипік Наталя Феофанівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ship_org_2014_12_130.pdf1,7 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.