Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6054
Назва: Пріоритетні сфери громадської участі у реалізації спільних ініціатив у м. Маріуполі (на прикладі конкурсу «Громадський бюджет» з 2018 по 2021 роки)
Автори: Мітюшкіна, Христина Сергіївна
Абалмасова, В. В.
Ключові слова: партиципаторне бюджетування
громадський бюджет
місцеве самоврядування
громадянське суспільство
бюджет участі
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У 2018 році Маріуполь приєднався до програми «Громадський бюджет». У статті проведено порівняльне дослідження участі маріупольці в уреалізації спільних громадських ініціатив, тобто на вирішення яких місцевих проблем були спрямовані проєкти маріупольців. Для цього використано систему сучасних наукових методів пізнання для глибокого аналізу обраної проблеми. Для визначення ймовірних напрямків впровадження майбутніх iнiцiатив, проведено опитування серед авторів проєктів які приймали участь у конкурсі «Громадський бюджет», проаналізовано статистичні дані на платформі конкурсу за 4 роки та зроблено на основі отриманих даних прогноз ймовірних напрямків майбутніх проєктів. У статті зроблено висновки, щодо основних викликів, які можуть виникнути в процесі планування реконструкції Маріуполя. А саме, довіра до місцевої влади; вибір об’єктів спадщини, які треба відновлювати разом з критичною інфраструктурою; затяжна війна; зміни структури населення післявоєнного Маріуполя; проблеми з житловим фондом.
Опис: Мітюшкіна Х. С. Пріоритетні сфери громадської участі у реалізації спільних ініціатив у м. Маріуполі (на прикладі конкурсу «Громадський бюджет» з 2018 по 2021 роки) / Х. С. Мітюшкіна, В. В. Абалмасова // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка. – 2023. – Вип. 25. – С. 174–187.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/6054
Розташовується у зібраннях:Мітюшкіна Христина Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
mityush_prior_v_ekon_2023_25_174.pdf4,34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.