Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5999
Назва: Gender shift у прозі Валерія Брюсова та Ніни Петровської
Автори: Педченко, Олена Василівна
Волік, Н. А.
Рудакова, О. О.
Ключові слова: Брюсов Валерій
Петровська Ніна
життєтворчий роман
gender shift
символізм
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена розглядові малої прози Валерія Брюсова та Ніни Петровської, у якій вони використовують прийом gender shift, що відкриває можливість ґендерного експерименту й продовжує творчий діалог після завершення активної фази роману життя. Початок експерименту з gender shift поклала книга Петровської “Sanctus amor” у відповідь на створення Брюсовим роману «Вогненний ангел». Ці твори, що публікуються майже одночасно, як у дзеркалі, відображають любовні колізії життєтворчого роману авторів. Імпресіоністські мініатюри “Sanctus amor” сповнені алюзіями, ремінісценціями, знаками, що робить книгу посланням автора до Брюсова, не виключаючи інших адресатів (Ауслендера, Соколова, Білого, Ходасевича).
Опис: Педченко О. В. Gender shift у прозі Валерія Брюсова та Ніни Петровської / О. В. Педченко, Н. А. Волік, О. О. Рудакова // Мова. Література. Фольклор. – 2022. – № 2. – С. 129–134.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5999
Розташовується у зібраннях:Педченко Олена Василівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pedch_gend_2022_2_129.pdf1,78 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.