Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5962
Назва: Роль детективного напарника в сюжетно-композиційній організації романів Роберта Ґалбрейта (ака Дж. К. Роулінг)
Автори: Моргунова, Ольга Олександрівна
Ключові слова: Роулінг Дж.
Страйк Корморан
детектив
детективний напарник
класичний детектив
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано образ Робін Еллакотт у контексті її відповідності образу класичного напарника детектива. Дослідження видається актуальним, оскільки на сьогодні не маємо серйозних спроб проаналізувати героїв романів Р. Ґалбрейта з точки зору канонів детективного жанру. Виокремлено ознаки, що дозволяють класифікувати героїню романів більш однозначно – або як помічника детектива, або як детектива, – тому що механічні спроби зведення головної пари героїв до класичних канонів, зокрема Холмса і Ватсона, стикаються або з їх повною невідповідністю, або зі зміною їх приналежності. Доведено, що образ Робін Еллакотт не тільки врівноважує детективний сюжет, але й дає можливість читачу вибирати, котрий з детективів прочитувати: процесуальне слідство Корморана Страйка з елементами інтуїтивної здогадки чи інтуїтивно-ігрове розслідування Робін Еллакотт з елементами процесуального.
Опис: Моргунова О. О. Роль детективного напарника в сюжетно-композиційній організації романів Роберта Ґалбрейта (ака Дж. К. Роулінг) / О. О. Моргунова // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філологія. – 2022. – Вип. 26–27. – С. 146–152.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5962
Розташовується у зібраннях:Моргунова Ольга Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
morg_rol_v_filol_2022_26.pdf5,29 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.