Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5689
Назва: Феномен документального театру та його вплив на театральну культуру України
Автори: Демідко, Ольга Олександрівна
Ключові слова: документальний театр
театральна культура України
вербатім-вистави
експеримент
фестивалі
інтерактивність
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): У cтатті визначено, що сучасне театральне мистецтво потребує нових форм і напрямів. Доведено, що документальний театр, відповідає викликам сьогодення. Проаналізовано як історію документального театру, так і його головні теоретичні засади. Обґрунтовано актуальність документальних вистав для українського суспільства. Виявлено основні особливості документальних вистав України, їхню тематику і спрямованість. Встановлено, що у документальному театрі немає місця вимислу і інтерпретації, оскільки перед режисером стоїть завдання показати навколишній світ справжнім, спираючись лише на конкретні події і репліки їхніх очевидців. Цьому виду мистецтва властива політична і соціальна спрямованість. Запропоновано використання готових документальних вистав під час вивчення культурологічних дисциплін.
Опис: Демідко О. О. Феномен документального театру та його вплив на театральну культуру України / О. О. Демідко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Філософія, культурологія, соціологія. – 2021. – Вип. 22. – С. 45–51.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5689
Розташовується у зібраннях:Демідко Ольга Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
demid_fen_v_filos_2021_22.pdf4,68 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.