Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5686
Назва: Розвиток територіальних громад в умовах воєнного стану
Автори: Камардіна, Юлія Вікторівна
Чінчін, К. І.
Ключові слова: територіальна громада
органи місцевого самоврядування
послуги
соціальні послуги
воєнний стан
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті розглядаються питання розвитку територіальних громад в умовах воєнного стану, реальні виклики для територіальних громад, які виникли через війну та надаються практичні рекомендації щодо подолання кризових ситуацій в межах територіальних громад. Показано роль органів місцевого самоврядування у вирішенні цих проблем. Наголошено, що територіальні громади в умовах воєнного стану повинні раціонально використовувати наявні фінансові, матеріальні, кадрові та інші ресурси, а також виявляти та залучати їх резерви з метою задоволення поточних потреб, потреб внутрішньо переміщених осіб, розвитку території і військової логістики, формування конкурентоспроможності територіальних громад у майбутньому. Робиться висновок, що потрібне подальше вдосконалення законодавчої бази і прийняття нових положень, наприклад, щодо розподілу функціонування громад, що знаходяться у зоні бойових дій чи під окупацією, або на території, де бойові дії не ведуться.
Опис: Камардіна Ю. В. Розвиток територіальних громад в умовах воєнного стану / Ю. В. Камардіна, К. І. Чінчін // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Право. – 2023. – Вип. 25. – С. 85–93.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5686
Розташовується у зібраннях:Камардіна Юлія Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kamar_rozv_visn_25.pdf341,37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.