Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5455
Назва: Особливості реалізації принципу соціальної відповідальності в умовах децентралізації соціальної політики
Автори: Іванець, Тетяна Мирославівна
Ключові слова: соціальна відповідальність
соціальна політика
децентралізація
соціальне підприємництво
соціальні проекти
громадськість
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Курс на європейську інтеграцію України передбачає не лише структурні реформи у всіх основних галузях суспільного життя, але й актуалізацію таких елементів демократичних перетворень, як соціальний діалог, соціальне партнерство та соціальна відповідальність. В умовах децентралізації та збільшення повноважень органів місцевого самоврядування зростає роль питань, пов’язаних із необхідністю формування відповідальної соціальної політики на регіональному рівні, саме це зумовлює актуальність нашого дослідження. Проаналізовано підходи до визначення поняття «соціальна відповідальність», особливості широкого та вузького підходу до розуміння соціальної відповідальності, трактування соціальної відповідальності як прояву турботи в рамках соціальної політики. Визначено, що в умовах розвитку процесів децентралізації зростає значення регіонального виміру соціальної політики. Відзначено, що для успішної реалізації концепції соціальної відповідальності необхідна не лише розробка пакету соціальних програм відповідного характеру, але й формування ефективної системи комунікацій. Досліджено основні зацікавлені сторони у процесі забезпечення відповідальної регіональної соціальної політики. Виокремлено основні складові елементи, за якими можна оцінити рівень розвитку соціальної відповідальності в межах реалізації соціальної політики в регіоні. Проаналізовано особливості реалізації концепції соціальної відповідальності в рамках проведення соціальної політики в місті Маріуполь після 2014 року. Охарактеризовано особливості та рівень розвитку комунікаційного зв’язку між місцевою владою Маріуполя та представниками громади, характерні риси нової державної служби з високим рівнем соціальної відповідальності на рівні міста. Досліджено реалізацію соціально значущих для громади проектів в рамках співпраці місцевої влади з міжнародними організаціями як прояв відповідальної соціальної політики, механізми залучення громадськості до реалізації соціальної політики в Маріуполі, особливості розвитку в Маріуполі соціального підприємництва.
Опис: Іванець Т. М. Особливості реалізації принципу соціальної відповідальності в умовах децентралізації соціальної політики / Т. М. Іванець // Перспективи. – 2021. – № 3. – C. 50–57.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5455
Розташовується у зібраннях:Іванець Тетяна Мирославівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стаття перспективи №3 2021.pdf284,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.