Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5050
Назва: Застосування інтерактивних методів навчання у процесі вивчення дієслова в ЗСО
Автори: Мельничук, Ірина Вікторівна
Уздємір, А.
Ключові слова: інноваційні методи
інтерактивне навчання
інтерактивні вправи
дієслово
Дата публікації: 2022
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається використання інтерактивних методів навчання на уроках української мови у процесі вивчення дієслова в закладах загальної середньої освіти. Акцентується, що саме інноваційні процеси стали рушійною силою інтенсивного розвитку педагогічної майстерності, світогляду, мислення викладача й розвитку педагогіки загалом. Впровадження інтерактивних методів через оновлення змісту, форм і умов навчання вирішує одну з головних проблем сучасної освіти – невідповідності старих методів навчання новим умовам життя. Інтерактивне навчання зосереджене на моделюванні життєвих ситуацій, загальному вирішенні питань на підставі аналізу обставин і ситуації. Відбувається це в атмосфері доброзичливості і взаємної підтримки, що дозволяє не тільки отримувати нове знання, а й розвиває саму пізнавальну діяльність. Інтерактивним може бути весь урок або якась його частина. За схемою інтерактивного уроку зрозуміло, що на такому уроці повинна бути обов’язково робота в парах і групах. Інтерактивне навчання формує здатність мислити неординарно, по-своєму бачити проблемну ситуацію, вихід з неї, обґрунтовувати свої позиції, свої життєві цінності, розвиває такі риси, як вміння вислуховувати іншу точку зору, вміння співпрацювати, вступати в партнерське спілкування, проявляючи при цьому толерантність по відношенню до своїх опонентів, доброзичливість до учасників процесу спільного знаходження шляхів взаєморозуміння, пошуку істини.
Опис: Мельничук І. В. Застосування інтерактивних методів навчання у процесі вивчення дієслова в ЗСО / І. В. Мельничук, А. Уздємір // Актуальнi питання гуманiтарних наук. – 2022. – Вип. 57, т. 2. – С. 218–223.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5050
Розташовується у зібраннях:Мельничук Ірина Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
meln_zast_2022_57_218.pdf4,47 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.