Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4898
Назва: Регіональні торговельні угоди в діалектиці протекціонізму та лібералізму: нові вектори конкурентоспроможності
Автори: Булатова, Олена Валеріївна
Панченко, Володимир Григорович
Ключові слова: регіональні торговельні угоди
конкурентоспроможність
неопротекціонізм
вільна торгівля
лібералізація
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): В статті доводиться, що регіоналізація світової економіки, яка проявляє себе через реструктурування зовнішнього конкурентного середовища, а також поступову модифікацію порівняльних переваг країн в умовах становлення нового поділу праці, вимагатиме гармонізації не тільки міжрегіональних, а й універсальних норм, регламентів і стандартів міжнародної координаційної політики на багатосторонній основі. Відтак конвергенція торговельних та інвестиційних режимів, політики у сфері регулювання конкурентних відносин, які встановлюються в межах регіональних інтеграційних об’єднань, відіграватиме детермінуючу роль у нарощенні потенціалу регіональних торговельних угод (РТУ). Водночас, підприємства, що конкурують на внутрішньому ринку, звичайно активно підтримують обмежувальні міри. Без сумнівів, такі антагоністичні інтереси впливають на процес регіональної інтеграції та зовнішню торговельну політику.
Опис: Булатова O. В. Регіональні торговельні угоди в діалектиці протекціонізму та лібералізму: нові вектори конкурентоспроможності / O. В. Булатова, В. Г. Панченко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія : Економіка. – 2018. – Вип. 15. – С. 114–125. – (Публ. англ. мовою).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4898
Розташовується у зібраннях:Булатова Олена Валеріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
region_2018_15_114.pdf969,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.