Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4896
Назва: Неопротекціонізм як виклик ліберальному регулюванню
Автори: Булатова, Олена Валеріївна
Панченко, Володимир Григорович
Ключові слова: протекціонізм
неопротекціонізм
нова норма світової економіки
економічний ріст
Дата публікації: 2018
Короткий огляд (реферат): На основі емпіричного аналізу продемонстровано, що на сучасній стадії розвитку міжнародних економічних відносин в арсеналі розвинених країн переважає використання інструментів прихованого протекціонізму, спрямованих на регулювання внутрішньої економічної політики. Економічна основа прихованого протекціонізму пов'язана з внутрішніми податками та митами, державними закупівлями, вимогами щодо використання місцевих компонентів у виробництві готової продукції. Замаскований або напіввідкритий характер неопротекціонізму не підпадає під класичні прояви протекціонізму, закріплені в документах СОТ. Неопротекціонізм, будучи інструментом відвоювання частки світового ринку та захисту національних економічних інтересів, передбачає зміну інструментів економічної політики на зміцнення її захисних форм і синтезує в собі як класичні, так і нові форми протекціонізму.
Опис: Булатова O. В. Неопротекціонізм як виклик ліберальному регулюванню / O. В. Булатова, В. Г. Панченко // Вісник Маріупольського державного університету. Серія: Економіка. – 2018. – Вип.16. – P.86–93. – (Публ. англ. мовою).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4896
Розташовується у зібраннях:Булатова Олена Валеріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
neo_2018_16_86.pdf5,64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.