Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4854
Назва: Основні тенденції розвитку правих популістських політичних партій в провідних країнах ЄС
Автори: Пашина, Наталія Полікарпівна
Іванець, Тетяна Мирославівна
Ключові слова: правий популізм
правий радикалізм
права популістська партія
євроскептицизм
партійна система
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано підходи до трактування поняттєвої категорії «популізм», у тому числі як методики боротьби за електорат, як типу ідеології, як політичного явища. Виділено складові елементи популізму загалом (народоцентризм, антиелітизм, необмежений народний суверенітет) та характерні риси, притаманні виключно правому популізму (нативізм та авторитаризм). Визначено особливості розвитку євроскептицизму як одного з провідних трендів в суспільних настроях електорату країн Європи та політичних програм правих радикальних партій, які стоять на засадах популізму. Охарактеризовано особливості та причини зростання рівня підтримки правих популістських партій як на національному рівні, так і на рівні Європарламенту. Визначено вплив пандемії на політичну риторику правих популістських партій та оцінено результати її впливу на уподобання електорату. Розглянуто особливості внесення питань, пов’язаних з повномасштабним вторгненням РФ в Україну, до порядку денного правих популістських партій, характерні риси політичної риторики окремих правих популістських партій щодо цього питання. Оцінено перспективи подальшого посилення впливу правих популістських партій в Європі та його потенційний вплив на підтримку України з боку ЄС в майбутньому.
Опис: Пашина Н. П. Основні тенденції розвитку правих популістських політичних партій в провідних країнах ЄС / Н. П. Пашина, Т. М. Іванець // Регіональні студії. – 2023. – Т. 32. – Р. 169–173.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4854
Розташовується у зібраннях:Пашина Наталія Полікарпівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pash_ivan_osn_2023_32_169.pdf4,19 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.