Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4852
Назва: Особливості правого популізму в країнах Західної Європи та Японії: порівняльний аналіз
Автори: Пашина, Наталія Полікарпівна
Іванець, Тетяна Мирославівна
Ключові слова: партія
партійна система
правий популізм
євроскептицизм
опозиційні партії
вибори
Дата публікації: 2023
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена порівняльному аналізу особливостей правого популізму в країнах Західної Європи та Японії на сучасному етапі. Проаналізовано особливості існуючих підходів до розуміння сутності популізму як соціально-політичного явища: популізм як ідеологія, популізм як стиль суспільної поведінки, популізм як стратегія мобілізації широких мас населення, популізм як політична логіка. Визначено та охарактеризовано складові елементи правого популізму, такі як народоцентризм, антиелітизм, необмежений народний суверенітет, нативізм, авторитаризм. Досліджено основні ідеологічні позиції правих популістських партій в західній Європі та Японії. Визначено їх спільні риси: консерватизм, тяга до децентралізації та передачі більшої влади на місця (в Японії – регіонам, в рамках ЄС – окремим країнам). Відзначено, що відмінні риси у порядку денному правих популістських сил в Європі та Японії пов’язані з тим, що для популістських партій є характерним робити акцент у своїй політичній програмі на найбільш «гучних» проблемах, які існують на сьогодні в країні та які за об’єктивних чи суб’єктивних причин не можуть вирішити владні партії. Охарактеризовано основні причини успіху правих популістських сил в Європі та Японії. Сформовано комплексну картину щодо особливостей правого популізму в європейських країнах та Японії.
Опис: Пашина Н. П. Особливості правого популізму в країнах Західної Європи та Японії: порівняльний аналіз / Н. П. Пашина, Т. М. Іванець // Věda a perspektivy. – 2023. – № 8(27). – Р. 368–379.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.mu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4852
Розташовується у зібраннях:Іванець Тетяна Мирославівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
pash_ivan_osob_2023_8_368.pdf3,55 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.